Something got me started. Hoe SimplyFed begon.

Januari 2020. Het coronavirus was nog een griepje dat ergens in China huishield, niks waar ik me toen zorgen om maakte. 

Ik besloot dat mijn goedbetaalde, zekere job als internecommunicatiemanager bij een grote supermarktketen mij niet het geluk zou brengen dat ik verdiende. Ik moest creatief kunnen zijn, vrijer zijn. Ik hield van koken en mensen helpen, en wou hiermee graag iets doen. Het oorspronkelijke idee was een maaltijdservice voor ouderen en minder mobielen, maar toen besloot ik dat ik mij niet tot deze doelgroep zou beperken. Heel wat jonge mensen hebben immers ook baat bij verse, gezonde aan huis geleverde maaltijden. 

Ik wou opstarten in maart, en toen kwam ineens de lockdown, die nu een jaar later nog steeds voortduurt. Maaltijden aan huis werden eerst een noodzaak, nadien een noodzakelijk kwaad. Restaurants begonnen ook met take-away. Het aanbod werd groter en de goesting van de klant werd kleiner.

Maar dat is geen reden voor paniek. De nood waar SimplyFed een antwoord op biedt, zal blijven bestaan, en opnieuw groter worden eenmaal het coronavirus de strijd verloren heeft. Daarom blijf ik inzetten op wat mij uniek maakt: de gulden middenweg tussen maaltijdboxen à la Foodbag en HelloFresh, en take-away restauranteten. Voor allebei valt heel wat te zeggen, maar ook ik verdien mijn plaats in dit rijtje. Dat bewijst mijn trouwe cliënteel.

SimplyFed, da's soul food, eten waar je gelukkig van wordt. Met aandacht voor versheid, voldoende groentjes, gezondheid, maar vooral: een goeie portie happiness.

 

Lees hier meer over mijn visie op duurzaamheid.

 

Dit ben ik: Laurence Van Eenaeme. 

Geboren in Gent, getogen in Laarne.

Na enkele omzwervingen in Gent, Spanje en Wetteren, woon ik sinds enkele jaren terug in Laarne, samen met mijn man en dochter. En ik heb het hier goed.

Verschenen in HLN op 11/09/2020. 

Noot: SimplyFed heette aanvankelijk The Caramel Chef. Sinds februari 2021 heb ik een nieuwe naam en een nieuwe website.

Laurence (31) maakt als The Caramel Chef huisbereide maaltijden en klassiekers klaar: “Met respect voor de natuur”

Als ‘The Caramel Chef’ maakt Laurence Van Eenaeme (31) uit Laarne huisbereide maaltijden klaar waarbij ze ook rekening houdt met de smaak van de klanten. “Ik lever maaltijden aan huis voor al wie geen tijd heeft om te koken maar toch huisbereid en lekker wil eten”, zegt Laurence.

 

Laurence is journaliste van opleiding. Ze werkte even voor HLN en was de laatste jaren actief in de interne communicatiedienst van warenhuisketen Lidl. Lekker koken en eten zijn altijd een passie geweest. “Het idee van The Caramel Chef speelde al langer door mijn hoofd. En dus nam ik in januari ontslag bij Lidl om in maart van start te kunnen gaan. En toen kwam corona”, zegt Laurence.

Privéchef

“Ik ben geen traiteur of restaurant waar je kan bestellen van het menu om een uur later komen afhalen. Het concept is eigenlijk een beetje zoals een privéchef in huis halen aangezien ik op kleine schaal werk. Dat geeft onze menu’s ook een authentieke en huisbereide smaak. Ik maak ook gerechten op vraag en smaak van een klant en zorg steeds voor een verrassing op je bord. Mijn doelpubliek zijn oudere mensen die houden van vers eten maar niet meer goed uit de voeten kunnen om elke dag zelf te koken. Of singles die geen zin hebben om 3 keer per week hetzelfde te eten en drukbezette tweeverdieners die ‘s avonds geen tijd hebben, maar toch belang hechten aan een verse maaltijd en niet altijd frieten of pizza of een restaurantmaaltijd willen. En dit aan een heel democratische prijs”, legt Laurence uit.

 

Met respect voor de natuur

“Zelf kies ik zoveel mogelijk voor bio- en fairtradeproducten en als het kan lokaal van bij de boer om de hoek. Met respect voor de natuur. Zo werk ik ook nooit met niet-recycleerbare verpakkingen. Ik ga ook voor zerofoodwaste en werk enkel op bestelling in plaats van à la carte. Op die manier gaat er niks verloren in de keuken”, zegt Laurence.