Fairground. Mijn visie op voeding.

Respect voor onze planeet.

♥ Reduce: Niet-recycleerbare wegwerpverpakkingen zijn uit den boze. Ik werk uitsluitend met herbruikbaar materiaal, met uitzondering van de taartdozen - die zijn van gerecycleerd karton gemaakt. Geen aluminium bakjes, geen plastic zakjes! De BPA-vrije herbruikbare plastic bewaardozen die ik gebruik, zijn allemaal microgolf-, diepvries- en vaatwasbestendig. Lekker makkelijk!

♥ Re-use: De herbruikbare maaltijdcontainers krijg ik graag van je terug, zodat ik ze na een grondige reiniging opnieuw kan gebruiken.

♥ Recycle: Hebben de bakjes hun maximale gebruikscapaciteit bereikt? Dan recycleer ik ze natuurlijk! 

♥ Zero food waste, daar ga ik voor. Dat is ook een van de redenen waarom u niet à la carte en de hele week door kan bestellen. Ik maak wat er wordt besteld, niet meer, zodat ik mijn voedseloverschotten tot het absolute minimum kan beperken. Uiteraard kan er altijd iets overblijven. Deze overschotten verwerk ik zo veel mogelijk: groenten gaan in de soep, vruchten worden confituur,... Loof van de wortelen en ander 'eetbaar afval' geef ik aan de diertjes in de tuin en in de straat. Die afvalberg hou ik dus zo klein mogelijk!

♥ Biologisch & Fairtrade waar mogelijk. Heb ik voor een ingrediënt de keuze tussen een bio- of Fairtradevariant en een niet-duurzame goedkopere optie, zal ik steeds voor duurzaam kiezen. 

♥ Verder doe ik geen nodeloze kilometers. Aankopen van ingrediënten probeer ik te bundelen in één trip, leveringen tracht ik ook zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Kan ik met de fiets leveren, dan kies ik hiervoor. Hoe minder uitstoot, hoe beter!